Kilometerregistratie met gps tracker voor de Belastingdienst

Heeft u al eens bezoek gehad van de Belastingdienst? Niet iedereen voelt zich daar even prettig bij, en dat komt vaak doordat de kilometerregistratie niet helemaal sluitend is. Dat is begrijpelijk, want het bijhouden ervan is een behoorlijke klus. Vooral wanneer uw personeel naast hun reguliere werk ook nog eens belast wordt met deze taak, blijft er steeds minder tijd over. De Belastingdienst is zich hiervan bewust, wat spanning kan veroorzaken wanneer zij een controle uitvoeren.

 

Kilometerregistratie

Wanneer u aangeeft dat u geen privékilometers maakt met uw zakelijke auto, mag u in totaal 500 kilometer privé rijden zonder dat dit bijtelling tot gevolg heeft. Bijtelling kan namelijk behoorlijk kostbaar zijn, vooral als u nauwelijks privékilometers maakt. Een sluitende kilometerregistratie vereist het bijhouden van exacte start- en stoptijden, volledige adressen, kilometerstanden per rit, en het karakter van de rit (privé of zakelijk). Een kilometerregistratie kan op papier, in Excel of automatisch met behulp van een elektronische oplossing worden bijgehouden.

 

Kilometerregistratiesysteem van de Belastingdienst

Een eenvoudige oplossing is het gebruik van een kilometerregistratiesysteem dat voldoet aan de eisen van de Belastingdienst. Met zo’n systeem hoeft u niets meer handmatig te doen, omdat alle ritten en bijbehorende gegevens automatisch worden geregistreerd. Met één druk op de knop heeft u toegang tot een overzichtelijke Excel- of PDF-bestand. U kunt er ook voor kiezen om de gegevens automatisch per e-mail te ontvangen, wekelijks of maandelijks. Bij de keuze voor een kilometerregistratiesysteem is het verstandig om te kiezen voor een systeem met het Keurmerk Ritregistratiesystemen, dat garant staat voor kwaliteit en ervoor zorgt dat uw registratie voldoet aan de eisen van de Belastingdienst. Met dit keurmerk kunt u een Audit-file downloaden die perfect is voor de fiscus.

 

GPS tracker

Om een sluitende kilometerregistratie bij te houden, heeft u een GPS tracker nodig die in het voertuig wordt geïnstalleerd. De installatie is eenvoudig en snel, en het systeem wordt onopvallend weggewerkt. Dat is alles. U hoeft niets meer handmatig uit te lezen, maar kunt op afstand alle gegevens en ritten bekijken. Dit is ideaal. Een extra voordeel? Met de GPS tracker kunt u ook altijd precies zien waar uw auto zich bevindt.

https://www.trackjackeurope.com/kilometerregistratie/

Over de auteur

Scroll naar boven